7 sfaturi utile pentru amenajarea camerei copilului

Decorarea camerei copilului reprezintă întotdeauna o provocare, indiferent dacă ai de-a face cu un fan înflăcărat al fotbalului sau o prințesă preadolescentă care adoră rozul. Secretul este să reușești să aduci un aer fresh și jovial dormitorului, fără a ignora aspectele practice și dorințele celor mici. Sfaturile pe care urmează să ți le oferim te vor ajuta să creezi un mic colț de rai, frumos și practic, un loc în care copiilor să le placă să-și petreacă timpul.

Adaugă elemente grafice

Indiferent dacă optezi pentru tapet, autocolante sau vopsea, adăugarea de elemente grafice poate lumina camera copilului tău. Grafica oferă personalitate încăperii, iar în funcție de metoda pe care o alegi, se poate potrivi și bugetului stabilit. Alege o tematică veselă, potrivită vârstei celui mic, fie că vorbim despre un pattern jucăuș, animale sau personajele preferate din desene animate.

Nu uita de asemenea că ei cresc rapid, iar gusturile se schimbă la fel de repede. Optează astfel pentru ceva care se va potrivi și într-un an sau doi. Dacă nu vrei să te apropii prea mult de pereți, o idee bună ar fi să alegi postere înrămate cu benzi desenate sau diferite fotografii din viața reală, ce pot fi înlocuite cu ușurință pe măsură ce copilul crește.

Fii creativ când vine vorba de spațiile de depozitare

Când vine vorba de spațiile de depozitare poți fi foarte creativ și practic, încorporându-le în decorul camerei copilului. Poți alege un dulap care se potrivește cu tematica dormitorului, cutii elegante, fotoliu cu spațiu de depozitare sau coșuri colorate în care poți pune jucăriile sau rufele. O altă variantă ar fi să optezi pentru un pat cu rafturi și sertare dedesupt, unde să așezi lenjeriile de pat și alte obiecte. Astfel, poți menține mai ușor ordinea în cameră și totodată să ai acces rapid la toate lucrurile.

Optează pentru culori vii

Alegerea unei game de culori pline de viață poate contribui la o atmosferă optimistă și tinerească a camerei copilului. Amenajeaza încăperea în culorile preferate ale celui mic sau alege o paletă cu două, trei nuanțe primare sau pastelate. Folosește cuverturi de pat, jaluzele, covoare și alte elemente decorative pentru a înveseli camera și a-i oferi personalitate. În cele din urmă, asigură-te că echilibrezi culorile îndrăznețe cu accente neutre pentru o imagine de ansamblu liniștitoare.

Creează zone separate de lucru și joacă

Pentru a-ți ajuta copilul să fie mai organizat, poți defini spațiile de lucru și de joacă din camera lui. Creează un spațiu de lucru separat folosind un birou cu dulapuri - pentru teme, proiecte creative sau activități educaționale. Asigură-te că există un spațiu suficient pentru stocarea cărților și papetăriei, în așa fel încât suprafețele să arate ordonate și neaglomerate. Poți așeza masa de lucru într-o zona luminoasă a camerei, eventual lângă fereastră, pentru a-i asigura mai multă lumină și aer proaspăt, iar timpul de studiu să fie unul plăcut. Alege o paletă de culori neutră pentru această zonă, ajutându-l astfel pe cel mic să se concentreze mai bine. Pentru spațiul de joacă, creează un colțișor luminos în care să așezi toate jucăriile și plușurile preferate. 

Renunță la mochetă, optează pentru covor

Covoarele sunt o modalitate excelentă de a aduce mai multă culoare și un aer primitor camerei copilului tău. Amplasarea unui covor lângă pat îi va oferi celui mic spațiu pentru a se întinde și juca cu puzzle-uri sau să facă alte activități creative. Covoarele sunt o alegere mai bună decât mochetele deoarece pot fi ușor îndepărtate și curățate. Dacă ai un copil mic, poți lipi covorul cu banda adezivă pentru a-l menține într-un singur loc. Asortează-l cu elementele decorative din cameră sau alege un covor cu elemente distinctive, cum ar fi personajele preferate din desene animate. Asigură-te că alegi un covor dintr-un material ușor de spălat și curățat.

Alege rafturi de perete

Rafturile deschise aplicate pe perete sunt o soluție inteligentă de depozitare atunci când vine vorba despre amenajarea camerei copilului. Deși lucrurile sunt ținute la îndemâna celor mici, te va ajuta să așezi diferite elemente decorative. Un alt avantaj este că fiind aplicate direct pe perete, nu ocupă spațiu suplimentar în cameră. Poți fi creativ cu amplasarea lor și gândi diferite aranjamente care să ofere un aer unic pereților.

Lasă loc pentru reamenajări viitoare

Nu în ultimul rând, ține cont de faptul că această încăpere va avea nevoie constată de reamenjări în funcție de nevoile și preferințele copilului, pe măsură ce crește. Asigură-te că există suficient loc pentru schimbări decorative. Un mod practic de a face acest lucru este să optezi pentru palete de culori neutre, pe care să le accesorizezi cu tablouri colorate, cuverturi și alte elemente decorative în funcție de vârstă și dorințe. Lasă întotdeauna un spațiu suplimentar în cameră în cazul în care vei avea nevoie de mai mult loc pentru depozitare sau un pat mai mare.

Atunci când te decizi să redecorezi camera copilului, nu uita să ții cont de preferințele și obiceiurile copilului tău. Fiecare copil este unic și e absolut minunat să-i poți oferi un spațiu creativ, care să-i reprezinte personalitatea. Încurajează-l să se implice în acest proces! Este distractiv și totodată o modalitate perfectă de a petrece timp de calitate în familie.

Previous
Previous

Aleg sa ma simt…in functie de culorile pe care aleg sa le folosesc, in interiorul casei mele!

Next
Next

Tendințe 2022 în amenajarea bucătăriei: idei de design, stiluri și culori