Tendințe 2022 în amenajarea bucătăriei: idei de design, stiluri și culori

Dacă îți dorești o schimbare în bucătăria ta, fie că vorbim despre o mobilă nouă, pereți în alte culori sau poate un design aliniat cu tendințele actuale, te invităm să descoperi în cele ce urmează câteva idei de design și amenajare pentru bucătăria ta, populare anul acesta.

Tendințele de design interior în 2022, arată faptul că sustenabilitatea și conexiunea cu natura vor fi în centrul atenției atunci când vorbim despre decorarea casei. Această dorința de a ne aduce mai aproape de lumea exterioară și de a încorpora natura în casele noastre, se reflectă de asemenea și în tendințele culorilor folosite în design anul acesta.

Iată 5 dintre cele mai populare trenduri în amenajarea bucătăriei:

Accent pe sustenabilitate

Bucătăriile din 2022 pun accent pe protejarea mediului înconjurător și apropierea de natură, atât prin ideile de design interior cât și prin obiectele decorative. Stilul de viață sustenabil nu a fost niciodată mai important ca acum, iar oamenii nu mai fac compromisuri în ceea ce privește estetica sau prețul, dar sunt mult mai responsabili și iau alegeri în acest sens.

Sustenabilitatea este un trend-cheie în 2022, iar bucătăriile vechi nu ar trebui aruncate, ci reinventate; un exemplu ar fi vopsirea lor în alte culori sau schimbarea mânerelor.

Stilul modern country

Dorința pentru un aspect rustic al bucătăriei a fost inspirată de ultimii ani de izolare, în care din ce în ce mai mulți oameni au migrat dinspre orașele mari, către zone rurale. Chiar și pentru cei care stau în medii urbane, recrearea unei bucătării de inspirație rustică cu accente moderne, va fi o tendință majoră în 2022. Design-ul interior inspirat de țară a evoluat ușor cu o paletă de culori mai blândă și o abordare mai modernă a acestei tendințe atemporale.

Din ce în ce mai multe persoane experimentează cu materialele, creând un contrast între clasic și contemporan pentru a crea modele de bucătării cu adevărat inovatoare și unice. Grinzile expuse sau zidăria învechită continuă să rămână populare, combinate într-un mod atractiv cu accente metalice, aparate ultra tehnologizate și iluminare modernă.

Zone multifuncționale în bucătărie

În ultima perioadă, foarte multe persoane lucrează de acasă, iar crearea de zone multifuncționale, nu mai este o dorință, ci o necesitate pentru cei care trebuie să-și folosească locuința ca birou. A avea zone dedicate unui anumit scop permite o separare mentală, indiferent dacă spațiul este concept pentru gătit, mâncat sau orice altceva.

Chiar dacă nu ai în plan o reamenajare completă a bucătăriei, micile modificări cum ar fi un birou pliabil încorporat sau o masă care se transformă în birou, pot face diferența. Crearea de zone multifuncționale în bucătărie este un concept de care poate beneficia toată lumea. Dacă îți place să fii gazdă, te poți gândi la un mod inovativ de a folosi spațiul  pentru a distra musafirii în timp ce gătești sau pentru ”a ascunde” dezordinea atunci când ești în criză de timp.

Forme rotunjite ale mobilierului

În 2022 se vor observa forme mai rotunjite ale mobilierului de bucătărie, oferind astfel o eleganță aparte încăperii. Formele rotunjite sunt mai atrăgătoare și emană un aer sofisticat. De asemenea, acestea sunt mai ergonomice, iar utilizarea lor este mult mai naturală; nu creează “opriri bruște” ca în cazul mobilierului clasic.

Majoritatea blaturilor de bucătărie folosesc materiale contrastante cum ar fi lemnul și compozitul de cuarț, de grosimi diferite. O zonă mai curbată a bucătăriei este mult mai prietenoasă - încercați să comparați o masă rotundă versus una dreptunghiulară.

Anul acesta vom observa mai multe piese de mobilier curbate în zona insulei de bucătărie, păstrând însă un perimetru în unghi drept. Acest lucru va oferi insulelor de bucătărie un aspect mai interesant, plin de personalitate.

Faianță colorată, cu diferite modele

Dacă simți că podeaua bucătăriei tale are nevoie de o schimbare, ia în considerare faianța cu modele colorate, care va fi în topul preferințelor în design interior anul acesta. Multe persoane doresc să își exprime personalitatea și în casele lor, iar faianța simplă și plictisitoare ies din schemă. Pentru cei care au totală încredere în gusturile lor în materie de design interior, plăcile de faianță în nuanțe de albastru sau roz arată grozav în bucătărie. Cum bine știm însă, culorile nu sunt pentru toată lumea, așa că modele monocrom pot fi un compromis confortabil.

Ce culori sunt în trend pentru amenajarea bucătăriei anul acesta?

Nuanțele de albastru

În ultimii ani, nuanțele de albastru - de la indigo, albastru marin sau albastru regal - au devenit din ce în ce mai populare, ajungând în casele noastre, atât în băi, bucătării, dulapuri sau diferite accesorii și obiecte decorative. Indiferent dacă dorești o bucătărie modernă sau tradițională, o explozie de culoare va oferi profunzime unei bucătării moderne, în timp ce bucătăria tradițională va emana un aer de prospețime. De asemenea, albastrul închis poate fi perfect combinat cu accente metalice cum ar fi auriul sau cuprul în stil antic, oferind un finisaj elegant oricărei bucătării anul acesta.

Tonurile de verde

Verdele creează un mediu liniștit și relaxant în orice casă. Dacă te simți curajos și vrei să te joci cu puțină culoare, tonurile de verde sunt o alegere perfectă pentru bucătărie. Pe lângă verdele crud, verdele smarald este de asemenea în trend anul acesta, fiind ușor de încorporat prin elemente decorative sau vesela din bucătărie.

Monocrom sau design în două tonuri

Combinația alb-negru revine în centrul atenției în anul 2022, iar bucătăriile vor fi și ele marcate de această tendință. Pentru un plus de dramatism, în design se vor adăuga note geometrice și un strop de culoare. Indiferent dacă vrei să integrezi designul monocrom în mobilier, marmură, gresie sau parchet, cheia este să fii selectiv cum și unde îl folosești.

Culorile închise ar trebui evitate în spațiile mici, exceptând cazul în care sunt folosite ca accente.Totuși dacă aveți o bucătărie mică și vreți să vă aliniați acestei tendințe, optați pentru accesorii, cum ar fi vaze, veselă de bucătărie, prosoape sau alte obiecte decorative interesante.

Previous
Previous

7 sfaturi utile pentru amenajarea camerei copilului

Next
Next

Amenajare sufragerie modernă: 7 idei pentru toate gusturile