8 soluții de amenajare a biroului de acasă

În unele zile găsirea motivației de a munci poate fi o reală provocare, mai ales când spațiul în care lucrăm nu este special amenajat pentru acest context. Printre altele, pandemia a adus pentru majoritatea dintre noi, un nou mod de lucru: “work from home”. În unele cazuri s-a dovedit a fi o reală provocare, productivitatea fiind mai greu de dobândit în lipsa unui cadru favorabil. Cu siguranță mulți dintre noi ne-am confruntat cu problema gestionării spațiului din casă și găsirea unui colțișor potrivit lucrului la birou, mai ales când locuința nu este una foarte încăpătoare. În acest sens, propunem o serie de soluții care te vor inspira în amenajarea unui spațiu de lucru chiar din confortul casei tale.

Biroul de sub scări

Pentru a profita de fiecare centimetru din casă, putem folosi spațiul incomod de sub scări. Acesta rămâne de cele mai multe ori fără întrebuințare, însă putem fi practici și așeza un birou potrivit într-un colțișor la care nu ne-am fi gândit inițial. Adaptând dimensiunile biroului în funcție de designul scării, vom crea un spațiu de lucru plăcut și practic.

 Biroul simplificat

 Putem opta pentru o masă de lucru mare și simplificată, mai ales că majoritatea documentelor sunt stocate digital. La ora actuală, nu mai avem neapărat nevoie de un mobilier voluminos cu foarte multe spații de depozitare. Astfel, putem crea un mediu de lucru aerisit, fără urme de dezordine.

Biroul tip “rolling”

 Dintr-un blat de lemn masiv și o bază cu roți, putem crea propriul birou rulant care ne va permite să schimbăm cu ușurință decorul. De asemenea, putem reamenaja spațiul de lucru ori de câte ori simțim nevoia. Acest tip de birou este ideal pentru cei care sunt în continuă căutare de inspirație și iubesc noutatea.

Biroul din dormitor

 Putem transforma colțisorul din dormitor în biroul de care avem mare nevoie. Trebuie doar să alegem o masă potrivita spațiului, scaune confortabile și să lăsăm lumina naturală să pătrundă în cameră. O lumină bună ne revigorează, ajută la concentrare și organizare, iar dacă completăm totul cu o plantă naturală, vom avea parte de o atmosferă liniștitoare - perfectă pentru zilele aglomerate la muncă.

  Biroul colorat

  Pentru mulți dintre noi, munca este un mediu stresant, însă putem îmbunătăți acest aspect prin trucuri simple, dar care au rezultate. Cercetătorii au demonstrat ca nuanțele de albastru pot avea un efect calmant și este recomandat să le folosim inclusiv în spațiul de birou - locul unde atmosfera poate deveni deseori tensionată.

Biroul de inspirație industrială

 Cu cât spațiul de lucru arată mai cool, cu atât suntem mai tentați să-l folosim. Masa de inspirație vintage împreună cu elemente din oțel creează o atmosferă industrială. Dacă mai avem și un animal de companie prin preajmă, cu siguranță ne vom simți mai inspirați și chiar productivi.

 Biroul din colțul camerei

  Cu siguranță nu toți avem o cameră pe care o putem destina exclusiv biroului, așa că trebuie să învățăm să ne adaptam în funcție de disponibilitatea locuinței noastre. Putem opta pentru un mobilier micuț, cum ar fi o măsuță laterală de o persoana la care să atașăm un scaun simplu. Deși colțișorul este unul modest, cu siguranță este un spatiu de lucru mai bun și plăcut decât patul sau blatul de bucătărie pe care foarte probabil le-ai fi folosit în alte condiții.

 Biroul all black

 Mobilierul negru completat cu elemente din alamă, va arată întotdeauna foarte elegant. Accesorizat ca atare, îl putem îndrepta într-o zonă mai feminină sau foarte masculină, după caz. Dacă iubim negrul, putem opta chiar și pentru pereți într-o nuanță închisă, gri sau negru, obținând astfel un efect dramatic și totodată luxuriant. Pasionații de gaming cu siguranță ar aprecia un astfel de look al biroului lor.

Previous
Previous

10 modele de paturi care îți vor transforma dormitorul

Next
Next

Cinci tendințe de design interior pentru 2022